16 C
Hanoi
Tuesday, December 7, 2021

Studio Dlux brightens up the Rio de Janeiro office for Grupo Editorial Record

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img

Plywood furnishings and vibrant colors characteristic within the headquarters for one in all Brazil‘s main publishers, which has been overhauled by structure workplace Studio Dlux.

The studio renovated the 595-square-meter workplace for Grupo Editorial File, which unfolds throughout several flooring in an Eighties block within the São Cristóvão neighborhood of Rio de Janeiro.

Studio Dlux designed the project
The workplace design is for Grupo Editorial File

Native agency Studio Dlux was initially employed to renovate a single-stage, however, after a cautious evaluation of the corporate’s wants, the challenge was expanded to 2 floorings.

“The challenge grew to become an extra strategic proposal to reformulate the division of workspaces in some sectors of the corporate – editorial and advertising and marketing,” the agency mentioned.

“The challenge that after was designed simply to modernize the area ended up altering the Group’s pondering about workspaces and promoted a behavioral change.”

Grupo Editorial Record is in Rio de Janeiro
Vibrant colors are central to the design

The editorial division is situated on the third ground, whereas the advertising and marketing group is housed on the fourth. Total, the group sought to create a brighter and extra open ambiance on each range, which have been previously darkish and cramped.

On the third ground, the structure was completely reconfigured. Previously, completely different e-book teams have been separated from each other. To foster collaboration, the architects eliminated partitions and created a central, open space with shared workstations.

Glazing separates private offices from the main areas
Non-public places of work are enclosed inside glass partitions

The central zone is ringed by personal places of work enclosed inside glass partitions. The glazing gives transparency and permits mild circulation by way of perimeter home windows.

“This structure contributed to the symmetry that Grupo File sought so that each one editor may see one another and have the privateness for some extra strategic conferences,” the group mentioned.

Studio Dlux designed the project for a Brazilian publishing house
Pops of color are included within the cabinets

The same structure technique was used on the fourth ground. One small distinction is the operation of the enclosed rooms, which function in each place of work and assembly area.

Every stage additionally has a kitchen and eating space, which is known as “decompression zones”. Suspended over an eating desk is a picket lighting set up that may maintain potted crops.

Suspended over a dining table is a wooden lighting installation that can hold potted plants
A picket lighting set up options potted crops

Pops of color assist enliven the workplace atmosphere. A deep sky blue was used on the third ground, whereas orange and seafoam inexperienced have been used upstairs. The colors have been chosen in collaboration with the corporate staff.

The challenge’s easy finishes embrace vinyl flooring and white drywall. Plywood was used to manufacture built-in furnishings and desks. Electrical cords are held inside painted pipes that run as much as the ceiling.

Studio Dlux added sky blue to the third floor's walls
Sky blue is used on the third ground

The challenge additionally entailed a full improvement of the constructing’s infrastructure.

Different tasks by Studio Dlux embrace the conversion of an occasion area in Curitiba into a school featuring a multicolored playground and a vaulted ceiling that appears like a starry sky.

Images is by Dhani Borges.


Challenge credit

Architect: Studio Dlux
Group: Beatriz Guedes (lead architect), Denis Fujii, Karina Delomo, Maria Eduarda Scarsanella, Thaís Rio
Collaborative architect: Paloma Rosa
Engineering: Diedro Engenharia
Consumer: Grupo Editorial File
Flooring: W. Magalhães
Frames: DJ Esquadrias em Alumínio LTDA
Desks: Mono Design
Wall stickers: Bonton Arte Signal
Joinery and furnishings: Reativa Cenografia/Mono Design
Lamps: Ledeteria

- Advertisement -spot_imgspot_img
Rachel Ha
Industrial and agricultural product enthusiast. Expert on Vietnam economy. Focus on FTA agreements between Vietnam and other countries.
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here