33 C
Hanoi
Tuesday, July 5, 2022

Yellow Cloud Studio completes kitchen refurbishment for internet hosting at-home supper club

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img

Yellow Cloud Studio has refurbished and extended the decrease floor ground of a terraced home in north London to create a vibrant kitchen and eating area for an expert chef.

The studio, headed by architects Eleni Soussoni and Romanos Tsomos, was approached by the chef to create a big kitchen for internet hosting pop-up dinners on the home in Decrease Clapton.

A view into a white-walled kitchen in London
Above: Yellow Cloud Studio has added a vibrant kitchen to a London dwelling. High picture: it sits inside a decrease floor ground extension

The Rushmore Home challenge concerned reorganizing the terraced property’s decrease floor ground to supply areas for socializing alongside the kitchen.

A brand new skylight above the meals preparation space illuminates the chef at work, whereas fastidiously positioned openings all through the ground plan guarantee visitors can see the meal being ready.

Completely different gentle and supplies had been used all through the newly shaped collection of interconnected areas to present every space a particular character.

A kitchen with a marble island and wooden cabinetry
The area is designed to host pop-up dinners

“The structure locations emphasis on the expertise of the area by the consumer,” mentioned Yellow Cloud Studio.

“Pure gentle, excessive ceilings and lighter tones of materiality within the kitchen improve the ritual of preparation and categorical hygiene, whereas the decrease ceiling and darker tonality of the eating space create an extra atmospheric area for consuming.”

A white kitchen with a marble island and wooden cabinets
Concrete flooring connects the kitchen to the eating area

The kitchen is reached by descending a wood staircase from the bottom ground. As a substitute for a typical balustrade, the architects used metallic mesh to supply a view of the area as visitors method.

On the backside of the steps is the eating space, which is lined on one aspect by Japanese-style shoji screens. The screens are fitted with a translucent material that permits gentle to filter by from the adjoining entrance room.

A kitchen with wooden cabinetry
A skylight brightens the meals preparation space

The entrance room supplies an extra area for socializing and is lined with plywood cupboards containing the consumers in depth file assortment.

On the rear of the area, floor-to-ceiling sliding glass doorways open onto the again backyard, and a set window supplies views out from the kitchen space.

A timber cover that wraps across the glazing protects the inside from the weather when the doorways are open. The roof additionally shelters a small seating space that connects visually with a bench inside.

Concrete flooring that flows from the kitchen to the patio connects the inner and exterior areas, whereas the weatherproofed plywood cover creates visible consistency with the models and joinery inside.

A dining room with Japanese-style shoji screens
Japanese-style shoji screens characteristic within the eating room

White marble surfaces add a sensible and opulent element that enhances the pure grain of the plywood models.

Soussoni and Tsomos based Yellow Cloud Studio in 2013 and have since accomplished a wide range of residential, retail, and business initiatives. The studio’s earlier residential work contains a home extension featuring an arched internal window and a triangular extension slotted into an ungainly area beside a boundary wall.

The images are by Yellow Cloud Studio.


Venture credit:

Structure: Yellow Cloud Studio
Joinery: Joseph Carpentry

- Advertisement -spot_imgspot_img
Rachel Ha
Industrial and agricultural product enthusiast. Expert on Vietnam economy. Focus on FTA agreements between Vietnam and other countries.
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here